AKTA RAHSIA RASMI 1972 PDF

AKTA RAHSIA RASMI PERAKUAN UNTUK DITANDATANGANI OLEH PENJAWAT AWAM BERKENAAN DENGAN AKTA RAHSIA RASMI Adalah . Akta Rahsia Rasmi semua pindaan hingga September Akta 88 by Malaysia.; 1 edition; First published in ; Subjects: Official. Akta Rahsia Rasmi Home /; Akta Rahsia Rasmi Akta Rahsia Rasmi Email to a Friend · Be the first to review this product. Availability: In stock.

Author: Nisho Ball
Country: China
Language: English (Spanish)
Genre: Automotive
Published (Last): 8 February 2010
Pages: 180
PDF File Size: 20.23 Mb
ePub File Size: 15.12 Mb
ISBN: 621-6-34764-740-3
Downloads: 30302
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Babei

Menteri boleh, dari semasa ke semasa, melalui perintah yang disiarkan dalam Warta, menambah, memotong atau meminda manamana peruntukan Jadual kepada Akta ini. Pengelasan semula rahsia rasmi oleh Menteri atau pegawai awam 2C. If you are a seller for this product, would you like to suggest updates through seller support? Amazon Renewed Refurbished products with a warranty.

Be the first to review this item Would you like to tell us about a lower price? Amazon Rapids Rahxia stories for kids on the go.

Alexa Actionable Analytics for the Web. Akta ini bolehlah dinamakan Akta Rahsia Rasmi Menambah, memotong atau meminda Jadual 2B. Rxhsia Ship Orders Internationally.

Penalti bagi mengintip Larangan mengambil atau membuat apa-apa suratan, ukuran, pemeruman atau kerja ukur mengenai atau dalam sesuatu tempat larangan Penalti kerana membuat atau menolong membuat akuan atau pernyataan palsu bagi mendapatkan permit Kuasa khas mahkamah untuk mengarahkan penggeledahan dan penyitaan Larangan membawa perkakas fotografi 7A.

  AZAR GAT WAR IN HUMAN CIVILIZATION PDF

Penalti bagi mengintip 3. Kuasa khas mahkamah untuk mengarahkan akts dan penyitaan 6. Get to Know Us. Pelantikan pegawai awam untuk mengelaskan suratan rasmi, dsb.

Akta Rahsia Rasmi 1972

Learn more about Amazon Prime. Seseorang yang melakukan apa-apa perbuatan supaya dirinya ramsi atau mungkin diletakkan dalam kepercayaan mana-mana ejen negara asing melakukan suatu kesalahan yang boleh dihukum dengan pemenjaraan selama tempoh tidak kurang dari satu tahun tetapi tidak melebihi lima tahun.

English Choose a language for shopping. Akta Rahsia Rasmi Akta Kuasa untuk menangkap Kuasa bagi menggeledah dan menyita Kuasa khas mengenai penyiasatan Menerima penyataan sebagai aktta Keterangan rakan sejenayah Pemeriksaan pesalah Perlindungan pemberi maklumat Tanggungan bagi kesalahan di luar Malaysia Perbicaraan kesalahan Orang ramai tidak dibenarkan hadir semasa prosiding Tanggungan jenayah oleh perbadanan atau firma Menteri boleh memberikan kuasa polis kepada orang yang sesuai Kuasa di bawah Kanun Tatacara Jenayah tidak disekat Pemansuhan JADUAL rwsmi.

Get fast, free shipping with Amazon Prime. Amazon Inspire Digital Educational Resources.

Akta Rahsia Rasmi 1972(Akta 88)

Amazon Advertising Find, attract, and engage customers. Perhubungan dengan ejen negara asing hendaklah menjadi keterangan mengenai berlakunya kesalahan tertentu 17A. Tajuk ringkas Tafsiran 2A. Jika, bagi apa-apa maksud yang memudaratkan keselamatan atau kepentingan Malaysia, seseorang— a menghampiri, memeriksa, merentasi atau berada di sekitar atau memasuki sesuatu tempat larangan; b membuat sesuatu suratan yang dikira menjadi atau yang mungkin atau yang dimaksudkan untuk menjadi berguna secara langsung atau secara tidak langsung kepada sesuatu negara asing; c mendapatkan, mengumpul, merakamkan, menyiarkan atau menyampaikan kepada seseorang lain sesuatu perkataan kod, isyarat timbal atau kata laluan rasmi yang rahsia, atau apa-apa benda, suratan atau maklumat yang dikira menjadi atau yang mungkin atau yang dimaksudkan untuk menjadi berguna secara langsung atau secara tidak langsung kepada sesuatu negara asing, arsmi itu melakukan suatu kesalahan yang boleh dihukum dengan pemenjaraan seumur hidup.

  GRAVE WITCH ALEX CRAFT 1 BY KALAYNA PRICE PDF

Akta Rahsia Rasmi (Akta 88) | PDF Flipbook

I’d like to read this book on Kindle Don’t have a Kindle? Description Akta Rahsia Rasmi Akta ComiXology Thousands of Digital Comics. Pengedar tunggal, Golden Books Centre Language: Perakuan oleh pegawai awam hendaklah rasml keterangan yang konklusif Penalti kerana membuat atau menolong membuat akuan atau pernyataan palsu bagi mendapatkan permit 5.

Undang-undang Malaysia Unknown Binding: Seseorang Menteri atau pegawai awam yang dipertanggungkan dengan apa-apa tanggungjawab tentang mana-mana Kementerian, jabatan atau mana-mana perkhidmatan awam atau Menteri Besar atau Ketua Menteri sesuatu Negeri atau ketua pegawai yang menjaga hal ehwal pentadbiran sesuatu Negeri boleh, pada bila-bila masa, mengelaskan semula apa-apa suratan yang dinyatakan dalam Jadual atau apa-apa suratan rasmi, maklumat atau bahan sebagaimana yang telah dikelaskan dan selepas pengelasan semula itu, suratan, maklumat atau bahan tersebut hendaklah terhenti menjadi rahsia rasmi.

Write a customer review.